multimédia

Váltás az Intel vagy NVIDIA videokártyák használata között az Ubuntu Linux rendszeren

Bizonyos típusú laptopok esetében felmerülhet az a lehetőség - NVIDIA Optimus - , hogy a gyárilag beépített Intel és NVIDIA videokártyák használata közül tetszőlegesen választhassunk. Alapértelmezés szerint az Intel van használatban - de ahhoz, hogy például játszani tudjunk gépünk maximális grafikai teljesítményét kihasználva, át kell váltanunk az NVIDIA grafikus vezérlőkártyára.

game

10 gyakran használt szoftver lehetősége az Ubuntu Linux rendszerre történő váltást követően

A windows rendszerek szoftverlehetőségeihez szokott emberek bizonyára nagy hasznát fogják venni az alábbi leírásnak - amely segít dönteni számukra, hogy tényleg fogják tudni tovább használni számítógépüket az általuk - akár évek óta - megszokott tevékenységekre - pl.: Internet-böngészés, szövegszerkesztés/táblázatkezelés, fényképszerkesztés stb.

Jukebox zenelejátszó az Ubuntu Linux rendszeren

Ahogyan mindenféle témakörben, így a zenéink lejátszásában is rengeteg megoldás létezik az Ubuntu Linux rendszeren. Ezúton bemutatok egy lehetőséget, ahogyan a zenegyűjteményünkből sokkal átláthatóbb módon válogathatunk.

Az 5.1 hangzásának beállítása az Ubuntu Linux rendszeren

Manapság egyre többen használnak a régen jól bevált stereo hangszórók helyett 5+1 vagy annál több csatornás hangszórórendszereket. Ennek tökéletes használatbavételéhez szükséges néhány alapvető, de fontos beállítás, amelyet részletesen ismertetni fogok.

Lemezíró programok az Ubuntu Linux rendszeren

Ha valamilyen CD/DVD-lemezre szeretnénk adatokat másolni, akkor szinte akaratlanul is a Nero megnevezésű segédprogram jut eszünkbe. Ezúttal bemutatom az Ubuntu Linux rendszer lehetőségeit ebben a témában is.

3D modellezés az Ubuntu Linux rendszeren

Napjainkra a modern számítógépes grafikák egészen megszokottá váltak - amelyeknek az elkészítéséhez nyújt segítséget az alábbi leírás.

Univerzális videóletöltő- és konvertáló alkalmazás az Ubuntu Linux rendszeren

Az Internet egyik legnépszerűbb videómegosztó weboldaláról (YouTube) történő multimédia állományok letöltéséhez egyfajta segítséget nyújtottam korábbi leírásommal, amelyet kiegészítésképpen most olyan lehetőséget mutatok be, amely szerint nem csak a YouTube weboldalról, hanem más hasonlóan népszerű (például GoogleVideo stb.) oldalról is tudunk multimédia állományokat letölteni. Ezenkívül a most bemutatásra kerülő alkalmazás segítségével többek között a már meglévő multimédia állományaink konvertálására, sőt mobiltelefonon használható csengőhangok elkészítésére is lehetőségünk lesz.

Képernyőképek mentése az Ubuntu Linux rendszeren

Általában legtöbben meg vannak elégedve a jól ismert Print Screen billentyű használatával, amennyiben az aktuális képernyő egészét vagy csak annak egy számukra fontos részét szeretnék eltárolni maguknak - utóbbi esetben szerkeszteni és vágni kénytelenek a képet valamilyen általuk ismert képszerkesztő program segítségével. Egészen mostanáig, ugyanis bemutatok egy nagyszerű lehetőséget, amellyel mi magunk dönthetjük el azonnal, hogy az aktuális képernyő egésze vagy csak bizonyos része szükséges számunkra, és azt mentjük - ezzel időt nyerhetünk a további teendőket kihagyva.

Videófájlok részletes kielemzése az Ubuntu Linux rendszeren

Videófájlokból sokféle létezik, sokféle módszerrel konvertálhatják és tömöríthetik őket. Emiatt a különféle lejátszóprogramok és eszközök nem mindegyike tudja felismerni és futtatni őket. A most következő leírás segít, hogy megismerjük a kérdéses videófájlok jellemzőit és felépítését.

Videofilmek konvertálása az Ubuntu Linux rendszeren

Sokféle lejátszó és formátumú film létezik, melyeket legtöbbször úgy tehetünk kompatibilissé, ha átkonvertáljuk - átalakítjuk - a megfelelő formátumra a lejátszandó filmet. Ennek egyik, talán legjobb megoldását mutatom be, amely az Ubuntu Linux rendszeren létezik.

Songbird zenelejátszó az Ubuntu Linux rendszeren

Számos tevékenység közül zenéink lejátszására is sokféle lehetőséget kínál az Ubuntu Linux rendszer mindenki számára, ezek közül fogok bemutatni egyet, amellyel zenehallgatáson kívül néhány olyan funkciót is kapunk, melyet más lejátszók nem nyújtanak.

YouTube videók számítógépre történő mentése az Ubuntu Linux rendszeren

A YouTube videómegosztó weboldal már szinte minden internetező számára ismerős lehet. Naponta rengeteg videófilmmel bővül a nézhető tartalom, melyet a világ minden országában élő emberek töltenek fel rá, hogy megosszák mindenkivel újabbnál újabb felvételeiket. Sok olyat is találhatunk, amelyet legszívesebben számítógépünk merevlemezén, vagy más adathordozón (CD, DVD stb.) is tárolnánk, miután megnéztük őket, hogy emlékbe megőrizhessük. Ennek megoldására mutatok be egy nagyszerű segédprogramot, amellyel gyorsan és egyszerűen letölthetünk a YouTube oldalán megosztott videófelvételek közül.

Multimédia központ az Ubuntu Linux rendszeren

Multimédiás állományok (zenék, filmek, fotók stb.) gyűjtőinek nagy hasznára válhat egy olyan alkalmazás, amelyet házimozi rendszereknél megszokott, leegyszerűsített menürendszerrel kezelhetünk, akár távirányító segítségével is. Egyszerűen kiválasztható a lejátszandó tartalom típusa, amelyet a megfelelő könyvtárból elérve miniatűrként (előnézeti képként) látunk, például a felhasználó Képek könyvtárában található állományok között felsorolva.

Zeneszerkesztés hangjegyekkel az Ubuntu Linux rendszeren

Zenészeknek, zenetanároknak vagy csak a zene iránt komolyabban érdeklődőknek bizonyára hasznára fog válni az alábbi ismertető, amely egy olyan zeneszerkesztő szoftvert mutat be, ahol hangjegyek összeállításával tudjuk műveinket megvalósítani. A jól sikerült végeredményt pedig midi vagy akár postscript formátumba is kiexportálhatjuk.

Oldalak

Feliratkozás RSS - multimédia csatornájára

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.